Havaların çoğu zaman sıcak seyrettiği ülkemizde bisiklet antrenmanları için genellikle açık havada spor tercih edilmekte. Bir açıdan bakıldığında avantaj olan açık havada spor, tabii kış aylarında antrenman programını aksatmamak isteyenler için engel teşkil edebiliyor. Hal böyle olunca, kışın spora ara vermemek isteyenler de çareyi iç mekanda antrenmanda buluyor.
Açık hava kadar keyifli olmasa da, kapalı ortamda da konforu yakalamak mümkün. Bunun için de bir takım ipuçlarına ihtiyacımız var. Daha keyifli ve sorunsuz bir sürüş için gelin, antrenman mekanımızı düzenleyelim.
SuÖncelikle antrenman sırasında ilk ihtiyacımız su. En az oksijen kadar önemli olan su antrenman sırasında zinde kalmamızı ve iyi bir performans göstermemizi sağlıyor. Terlemeyle birlikte vücuttan atılan sıvının tekrar yerine konulması gerekiyor. Su ihtiyacınızı gidermek için sele üstündeyken kolayca ulaşabileceğiniz bir noktaya mataranızı koymayı unutmayın.
Vantilatör Açık havada yapılan sporda ter atmak gibi bir sorun olmazken kapalı mekanda bu durum ciddi sorun yaratabiliyor. Bu durumu bertaraf etmek için ortamı havadar hale getirmekte fayda var. Ortamın havasını soğutabilecek büyüklükte bir vantilatör işinizi görecektir.
Ayrıca sabit çalıştırıcınızın bazı modelleri için gerekli olan arka tekerinizi soğutacak vantilatör de bulundurmanız daha rahat bir sürüş sağlayacaktır.
Kauçuk AltlıkBisikletin kaymasını ve zeminin zarar görmesiniengellemek için antrenman yaptığınız zemine kauçuk altlık koymakta fayda var. Bu sayede terlediğinizde de çalıştığınız alanı tekrar temizlemek zorunda kalmazsınız. Ses izolasyonu sağlayan kauçuk zeminin komşularınızla başınızın derde girmesini engellemesi de bir başka faydası.
 | İç Mekanda Antrenman ( Trainer ) | Büyük boyut için tıkla! |
HavluBir diğer unsur ise baş havlusu. Kapalı alanda çalışmak sizi normalden daha fazla terleteceğinden baş havlusunu yakınınızda bulundurmak sizin için daha konforlu bir antrenman sağlayacaktır. Bu noktada aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi piyasada da benzerlerini bulabileceğiz bisikletinizin terden zarar görmesini engelleyen havlu türevi ürünler mevcut. Eğer çok terleyen birisiyseniz, bisikletinizin de terden zarar görmesini istemiyorsanız bu ürünü kullanmanızı öneririz.
 | Bisiklet İçin Koruyucu Havlu Kılıf | Büyük boyut için tıkla! |
 | Terden etkilenmiş bir bisiklet | Büyük boyut için tıkla! |
Kitap Sabit çalıştırıcıya takılan bisikletin sürüş pozisyonunu korumak ve ön lastiğinizi arka lastiğin seviyesine getirmek için kitap veya takoz görevi görebilecek herhangi bir şey kullanabilirsiniz. Bu işlevi gören plastik parçaları piyasadan da edinebilirsiniz. Eğer sabit çalıştırıcı yerine makara ile çalışıyorsanız seviye eşitlemek için herhangi bir yükselticiye ihtiyacınız bulunmuyor.
TelevizyonKapalı bir alanda çalışmanın dezavantajları da mevcut, sürekli aynı ortamda pedal çevirmek bir süre sonra sizi sıkabileceği için televizyon karşısında antrenman yapmak daha keyifli olabilir. TV yerine müzik dinlemeyi de tercih etmek sizin elinizde.
|