Delta Bisiklet’ten kürsel ısınmaya karşı alınan önlemlere ve bisiklet kullanımının bu bağlamdaki önemine dikkat çekmek için son derece ilginç ve bir o kadar da heyecanlı olduğu tahmin edilebilen bir etkinlik geliyor: Ağrı Dağı tırmanışı.
Delta Bisiklet’ten Ulaş Baydar’ın bildirdiğine göre 1-8 Ağustos 2009 tarihleri arasında toplam 8 günlük bir etkinlik dahilinde tur önce Iğdır’da başlayacak ve Doğubeyazıt’a yönelecek. Burada yapılacak olan ve tarihi yerlere odaklanan turun akabinde tırmanışa geçilecek. Yani plana göre 2. gün 2.500m’de kamp kurulacak, 3. günden itibarense asil tırmanış etkinliği başlayacak. Arzu edilen etkinliğin 5. gününde zirveye ulaşılması. Amaç elbette Ağrı Dağı’nın zirve noktasına kadar pedal çevirmekten ziyâde ilk defa olarak zirveye bisikletleri –gerektiğinde sırtlayarak da olsa- çıkarmak.
Etkinliğin detaylı bir planına buradan ulaşabilirsiniz.
Gerçekten son derece heyecanlı ve zorlu bir etkinlik olacağı kesin. Dünyada ilk defa gerçekleştirilecek bu tarz bir organizasyona giriştikleri için Delta Bisiklet’e kutlayalım ve şimdiden cân-I gönülden başarılar dileyelim.
Cannondale Üretimi Tayvan’a
Delta Bisiklet deyince kenara bir not daha iliştirelim: Firmanın resmî temsilciliğini üstlendiği Cannondale markası bundan iki yıl önce başlayan dedikoduları müteâkiben Şubat 2008’de Pacific Cycle grubu içinde bulunan Dorel Industries’e satılmıştı.
Dorel geçtiğimiz hafta Cannondale ile birlikte sahibi bulunduğu Schwinn, GT ve Mongoose markalarını da kapsayan bir konsolidasyon programı çerçevesinde 2010 yılından itibaren dünyada 5 şehirde “Center of Excellence” (Uzmanlık Merkezi) açıyor. Merkezlerden biri şimdiye kadar Cannondale markasının merkezi olan Bethel/Connecticut’da. Bu merkez yeni yapılandırmada bütün üst seviye bisikletler (Cycling Sports Group) için AR-GE merkezi olacak.
Bethel’deki merkezin rolü buyken 5 şehirden biri olan Tayvan’daki Taichung’da üretim, test ve kalite kontrol merkezi oluyor. Cycling Sports Group Bedford/Pennsylvania’daki Cannondale üretimine son veriyor, buradaki çalışan sayısı da 300’den 100’e indiriliyor ve ana olarak üretimden montaja ve garanti işlemlerinin halledilmesine geçiliyor. Dorel’in yaklaşık 4.5 milyon dolarak mal olacak bu yeni yapılanmadan beklentisi senede 4 milyon dolarlık bir tasarruf.
Dorel’in konu ile ilgili bildirisine (PDF) buradan ulaşabilirsiniz.
Kaynak: Delta Bisiklet/Ulaş Baydar (1), Dorel Industries (2)
|