Bir yandan Eurobike, diğer yandan La Vuelta derken, bizim ekip sağa sola dağılmışken, memleketten uzaklarda, Avusturalya’nın Canberra şehrinde de UCI Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası başladı.
1 Eylül’de XC Takım yarışıyla başlayan şampiyona, dün yapılan XC Genç Bayanlar ve U23 Bayanlar yarışlarıyla devam etti. Bugün sabah saatleridne koşulan Genç Erkekler yarışıyla devam eden programda 4X, iniş (DH) ve trials disiplinlerinde de yarışlar yapılacak. Şşampiyona Pazar günü yapılacak Elit Klasman yarışlarıyla sona erecek.
Takım Yarışı (XC)
Takım yarışında Dünya şampiyonluğu’nu İtalya kazandı. Marco Aurelio Fontana/Gerhard Kerschbaumer/Eva Lechner/Cristian Cominelli’den oluşan İtalyan takımı, her sporcunun bir tur geçtiği parkuru Canada’nın 6” önünde tamamlayarak birinci oldu. Üçüncülüğü Kanada takımının 2” arkasından gelen Fransa aldı.
Her takımın hangi sırayla yarışacağına kendi karar verdiği takım disiplininde İtalya, önce elit sporcusu Marco Fontana’yı, ardından da Gençler Avrupa Şampiyonu Kerschbaumer’i yolladı. Fontana kendi turunu 3. bitirmesine karşın, genç İtalyan müthiş bir tur çıkardı ve takımını birinci sıraya yükseltti. Kapadokya’da genç bayanlarda Avrupa Şampiyonu olan Eva Lechner’in koştuğu üçüncü ayakta 1’30” geri düşen İtalya, rakip ülkelerin bayan sporcularla koştuğu 4. ayakta U23 sporcusu Cominelli’yle farkı kapattı ve Dünya Şampiyonluğu’nu kazandı.
1 Aleksandra Dawidowicz (Polonya) 01:24:32
2 Alexandra Engen (İsveç) 00:01:13
3 Julie Bresset (Fransa) 00:02:31
4 Kathrin Stirnemann (İsviçre) 00:04:03
5 Annie Last (Büyük Britanya) 00:04:16
Genç Erkekler (XC) Yarışı
Sabahın erken saatlerinde yapılan genç erkekler yarışını İtalya’dan Gerhard Kerschbaumer kazandı. İtalyan sporcu son derece güçlü gözüktüğü yarışta ilk üç tur rakiplerini kontrol ettiğini, dördüncü turdaki yokuşta da rakiplerini geride bıraktığını söyledi.
Zor ve teknik bir parkurda koşulan yarışın son bölümünde Portekizli Ricardo Marinheiro, kramplarla mücadele eden İsviçreli Indergrand’ı geçerek ikinciliği kazandı.
- 1 Gerhard Kerschbaumer (İtalya) 1:31:01
- 2 Ricardo Marinheiro (Portekiz) 01:19
- 3 Reto Indergand (İsviçre) 01:34
- 4 Matthias Stirnemann (İsviçre) 01:38
- 5 Tobias Ludvigsson (İsveç) 03:19
U23 Erkekler (XC) Yarışı
U23 Erkekler yarışını Güney Afrikalı Burry Stander kazandı. Geçen yıl da bu ünvanın sahibi olan sporcu ikinciliği alan Fransız Alexis Vuillermoz’un xxx önünde yarışı rahat kazandı. Dünya üçüncülüğünü Kapadokya’da gençlerde Avrupa Şampiyonu olan Thomas Litscher kazandı.
İlk turla beraber öne geçen Litscher, arkasına Stander’i da alarak farkı açtı. Arkada oluşan altılı grubun içinde Vuillermoz da vardı. İlk turun sert tırmanışında atak yapan Stander litscher’den koptu ve bir daha da yakalanmadı. Son turda temposunu kaybeden Litscher’i geçen Vuillermoz yarışı ikincilikle tamamladı. |  | Burry Stander finişte | |
- 1 Burry Stander (G.Afrika) 1:47:26
- 2 Alexis Vuillermoz (Fransa) +1:21
- 3 Thomas Litscher (İsviçre) +2:46
- 4 Peter Sagan (Slovakya) +4:15
- 5 Marek Konwa (Polonya) +4:45
Resimler:cyclingnews.com,
|