22 Nisan Pazar günü Alanya'da başlayan 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ilk iki etap sona ermiş durumda. 191 bisikletçinin ve 25 takımın yarıştığı mücadelede bugün ise 3. etap koşulacak.
İlk etaptan bahsetmek gerekirse Alanya içinde yapılan yarışta sporcular Alanya'yı boydan boya turladılar. 135 kilometre süren mücadele sonunda ise gülen taraf Rabobank sporcusu Theo Boss oldu. İlk turdan itibaren çok fazla çekişmeye sahne olmayan yarışta son tur sporseverlere büyük heyecan yaşattı. GreenEdge sporcusu ile son düzlükte atağa kalkan Theo Boss tekerleğin onda birinden daha az mesafe ile yarışı birinci bitirdi.
İkinci gün yapılan yarışta ise sporcular Alanya - Antalya arasını katettiler. Toplam 153 km süren mücadeleyi ise 3 saat 16 dakika 04 saniye ile Lotto Belisol takımından Andre Greipel kazandı. Türkiye Turu'nda çoğu kez kürsüde görmeye alışkın olduğumuz sporcu son 400 metrede yaptığı başarılı atakla birinciliği elde etmeyi başardı.
|  | Andre Greipel | |
Ara sıra ataklar olsa da ana grubun çok fazla dağılmadığı yarışta en ciddi atak sprint primi için atağa kalkan beş sporcudan geldi. Bitişe 59 kilometre kala farkı 5 dakikanın üzerine çıkarmayı başaran beşli grup, 5 kilometre kala ana gruba yakalandı. Son kilometrelerde giderek artan tempoda takımlar sprinterlerini öne yerleştirmeye çalışsalar da Alman sporcu Andre Greipel alışıldık atağını başarılı bir şekilde ortaya koyunca kürsüye birinci çıkmayı başardı. İkinciliği aynı zaman ve tekerlek farkı ile Greeen Edge’den Matthew Goss, üçüncülüğü de Europcar’dan Matteo Pellucchi elde etti.
Bugün yapılacak 3. etapta ise Antalya - Elmalı arası katedilecek ve 153 kilometre sürecek. Sporcuların deniz seviyesinden 1850 metre yüksekliğe çıkacakları etapta zaman farkını açan bisikletçilerin Genel Ferdi Klasmandaki yerini iyice sağlamlaştırması bekleniyor.
Yarışın genel sıralamasına ise buradan ulaşabilirsiniz.
|