Fren ve süspansiyon üreticisi Magura 2005 yılından itibaren belirli Cannondale modelleri için Headshok amortisörlerini üretmeye başlayacak. Amortisörler daha çok üst modellere yerleştirilecekler, bunun yanında perakende olarak Fatty Ultra ve P-Bone amortisörlerini değiştirmek isteyenler de satın alabilecekler. Çıkacak olan yeni amortisörler 2000 yılından itibaren üretilmiş olan Cannondale modelleri ile uyumlu olacak.
Yeni modeller daha iyi kullanılabilir bir 80mm’lik mesafe sunuyorlar. Bu mesafenin daha verimli kullanılması hacmi büyütülmüş bir hava kartuşu ile sağlanmış, ayrıca her zaman olduğu gibi kilitli bu amortisörler. Bunun yanında tepme kontrolleri de dışarıdan ayarlanabilir olacak, ki bu Headshok modelleri için bir yenilik demek oluyor.
Magura Amerika’dan Jeff Enslow’un dediğine göre Magura bisikletlerle beraber piyasaya sürülecek ilk parti ürünleri Cannondale’e teslim etmiş, yenileme için ayrıca satılacak olan amortisörler Kasım ayında piyasaya çıkacakmış.
Kaynak: Bicycle Retailer
Cannondale Headshok
|